Rattan nádszövet (nádfonat), tonett anyag

Elérhetőség, vásárlás        Térképvázlat        Árak, méretek prospektusok        Vissza a nyitólapra

Natúr nádfonatok, nádszövetek, tonett anyagok, lukacsos nádszövetek ajtóbetétanyagnak, tolóajtókba, szekrényajtókba.Türeinleger aus Rattan, Thonet GeflechtŠpanjolska trska za tonet stolice i radijator maske. Ratan za dekoraciju.ratan, košíkářská třtina, lehko tvarovatelný ratan, thonetTürfüllmaterial aus Rattan, Rohrgeflecht, Thonet GeflechtVari tipi di tessuti di giunco (ratan) e paglia di Vienna in rotolo e midollo di giunco in vendita.Paie de Viena, impletituri rattan, miez de rattan in sul disponibil en-gros si en-detail.Trska za tonet stolice , popravka oštećene španske trske i ratan za nameštaj.ratanová trstina, ratanová ozdoba dverí, pletená trstina, ratanové tkanivo, ozdoba skriníopen cane webbing, rattan, woven cane panelling, sheet cane, tonett, rattan for door panel, webbing of furnitureTkanina trzcinowa do mebli, tkanina trzcinowa bez dziurek, materiał thonet, plecionka trzcinowa, tkanina rattanowa

teli nádszövetlukacsos nádszövetMeglehetős a kavarodás elnevezések területén: rattan szövet, nád szövet, nád fonat, thonett anyag. A lényege a dolognak, hogy vannak úgynevezett teli (bal oldali kép) valamint lukacsos nádfonatok (jobb oldali kép).

A teli nádszövetek készülhetnek a rattan külső héjából, vagy a belsejéből. A rattan belsejéből készített szövet jól festhető, de nem túl erős. A külső héjból készült nádszövet lényegesen erősebb, felületét  koptatni szokták, hogy könnyeben festhető legyen. A külső héjából készült rattan nádszövet jóval natúrosabb hatású sokkal erősebb, de pácolása kissé nehezebb, és számítani kell pácolásnál a natúros hatás erősödésére, mivel nem feltétlenül mindenhol teljesen egyenletesen fogja meg a pác.


Rattan fonatok közül a legismertebb a klasszikus lukacsos thonett anyag, melyet régen főleg székek ülőfelületéhez használtak. Ma főleg régi radiátorok eltakarására, térelválasztó, paraván és olyan szekrények ajtófrontjának készítéséhez alkalmazzák, ahol lényeges a szellőzés. Ez csak a rattan külső héjából készíthető. A terhelést rendkívül jól bírja, de festeni pácolni kifejezetten nehéz, mivel nem egyenletesen szívja a festéket. Shell lakkba, vagy beizen lakkba kevert színező anyaggal érdemes pácolni. Ajtókeretbe történő befeszítés előtt 2-3 óráig kell áztatni vízben, ettől megereszkedik és puha, könnyen alakítható lesz. Tűzőgéppel sűrűn hozzátűzve a fa kerethez akár házilag is felhelyezhető, vagy felsőmaróval bemart nútba szorítsuk be faragasztóval bekent peddig náddal. Az előbb felsorolt dolgok elkészítéséhez ide kattintva találhat tanácsokat, tippeket. A tonett székek ülőfelületének javításáról részleteket az aláhúzott szövegre kattintva társlapunkról tudhat meg. A termékek méreteit és árait ezen az oldalon lejebb találja meg.


Teli nádszövetek méretei árai


Termékkód minőségalapanyagSzál
szélesség
(mm)
Tekercs
szélesség
(cm)
Bruttó Ár Ft/m
RA-5-60  2belső rész5 60 3000-
RA-5-601belső rész5605150
RA-5-90-N 1héj, koptatott5 90 8000-
RA-5-901belső rész59010350
RA-3-60  2belső rész3 60 2800
RA-3-601belső rész3604050
RA-3-901belső rész3907200


Teli nádszövet
Teli nádfonat

A képen natúr 5mm széles szálakból készült tele nádfonat (rattan szövet) natúr színben kezeletlenül kapható. Létezik 3mm,  illetve 5mm széles szálakból készült változat is.
 Egész tekercs vásárlása (15,24m) esetén 10% kedvezmény és ingyenes postai küldés.
Kérjen ingyenes termékmintát postai úton tőlünk a könnyebb döntés érdekében.
Az anyaggal kapcsolatos szakmai tanácsokat ide kattintva tekintheti meg.

Másodosztályú árut akkor ajánljuk, ha közepes, vagy sötétebb színre pácolja a készterméket. Natúros környezetben vállalhatóak a kisebb hibák. Ebben a másod osztályú termékben méterenként 2-5db olyan hiba található egyenletesen melyet ide kattintva láthat.Lukacsos Thonett nádfonatok  méretei, árai

Termékkód Tekercs Szélesség
(cm)
Bruttó Ár Ft/m Szín Minőség
TH-1/2-45-N454200vaj1.o
TH-1/2-45-s 45 4500 vaj speciál
TH-5/8-45-D452600fehérdekor
TH-1/2-50-s 50 4950 vaj speciál
TH-1/2-60-N 60 5850 vaj 1.o
TH-1/2-60-S 60 6500 vaj speciál
TH-5/8-60-D603300fehérdekor
TH-1/2-90-N 90 11100 vaj 1.o
TH-5/8-90-D906400fehérdekor

Rattan nádszövet népszerű nevén thonett (tonett) anyag. Székek ülőfelületére, ajtófrontokra gyakran használják.

Klasszikus thonet anyag ( nádfonat, rattan fonat ). A tekercsből a kívánt hosszt vágjuk le. Egész tekercs vásárlása (15,24m) esetén 10% kedvezmény és ingyenes postai küldés.
A speciál minőség (a kód végén S betű van) és az 1 osztályú anyag (kód végén N betű) ránézésre azonos, különbség a teherbírásukban van. A speciál minőség való székjavításhoz. A mintázat ismétlődése 1/2 illetve 5/8-ad col, melyet a kódból tud kiolvasni.
A dekor minőség fehér színű, ritkább (5/8") mintázatú. A szálak toldása nem ragasztott, hanem kötött. Az alapanyaga kevésbé egyenletes minőségű, de vállalható, árban pedig lényegesen kedvezőbb.
Az anyaggal kapcsolatos szakmai tanácsokat ide kattintva tekintheti meg.
A Superior anyagot ide kattintva  tekintheti meg. A Dekor és a Superior anyag egy fotón az alábbiakban látható. A Dekor anyagról részletes fotót itt tekintheti meg.
A peddignáddal lehet a thonett anyagot beszorítani a nútba. Az anyag annyira hajlékony, hogy görcsöt lehet rá kötni.A peddig nád segítségével lehet a thonett anyagot a nútba beszorítani. Az anyagra könnyen görcsöt is köthetünk annyira hajlékony. Keresztmetszete ék alakú. Méret 5mm*6,7mm (a 6-os maró után jó vele dolgozni)  Ára 300-Ft/m nagyobb tétel esetén 12.000-Ft/kg (1kg=105m)A fenti alapanyagokból (mivel mi is szeretjük kézben tartani a dolgokat) kérésre díjmentesen mintát küldünk. Amennyiben megnyeri tetszését postai utánvétellel is szállítunk, ennek díja 1550-Ft. Csomagolási díjat nem számítunk fel.

További képek ajtóbetét anyagokról


A tele nádfonatnak vastag (5mm) és vékony (3mm) széles szálakból font fajtája van. Az anyag vastagsága mindhárom esetben 1,5mm. Leggyakoribb felhasználásuk: tolóajtó, szekrényajtó betétanyag, falvédő, térelválasztó, paraván. Natúr kivitelben kapható. Könnyen festhető, pácolható. A vastag szálú nádfonat mögé farost lemezt vagy egyéb merevítőt kell helyezni, ha ajtóbetétanyagnak használjuk és célszerű arra előzetesen felragasztani.

További képek kész ajtó frontokról

Minden feltüntetett ár Bruttó kiskereskedelmi ár. Amennyiben Ön viszonteladó, asztalos, lakberendező a részletekért kérjük hívjon telefonon minket.

Ha hasznosnak találja az itt olvasott anyagokat, segítsen másoknak is: köszönettel veszem, ha hivatkozik erre a honlapra (www.szizaltrend.hu).

Ha átszeretne innen venni anyagot, nyugodtan megteheti, csak egészítse ki forrásmegjelöléssel és egy élő hivatkozással (link).

Naturtrend Impex Kft,  6771 Szeged, Viola u. 1. Tel:62/406-726 (8-16-ig)
Tóth János 20/450-40-90 (8-18-ig)
Ádám Hajnalka 30/62-82-522 (8-16-ig)
info@naturtrend.com


Španska trska i ratan pletena trska za stolare i hobi majstore.
Ratanové tkanivo, ukrytí starého radiátoru, paraván, sítina.
Hotový nábytek z bambusu, bambusové ornamenty, vyřezávané lišty na dětský nábytek, thonet na postel.
Gewebe aus Rattan, Geflecht aus Rattan.
Per la decorazione dei spazzi e mobili disponibile vari tipi di tessuti di giunco (rattan), paglia di Vienna e midollo di giunco.
Pentru decorarea si divizarea spatiilor va oferim impletituri rattan,  paie de Viena si miez rattan.
Pletena ratan trska i španska trska za nameštaj.
Ratanové tkanivo, košikárska trstina, dierkovaný thonet, thonet na rám dverí.
Hotový nábytok, thonet, police s vyrezávanými lištami, drevorezba, front dverí vyrezávanou lištou, lisovaný bambusový obklad.
Tropical cane material, Rattan, Matting, open rattan webbing, rattan for furniture, peddig cane.
Molding in suitable size for shop fronts, molding for mirror, carving, moulding.
Naturalne plecionki trzcinowe, tkaniny trzcinowe, materiały thonet, tkaniny trzcinowe z dziurkami do wypełniena drzwi, do drzwi przesuwnych, do drzwi szaf.