(Az aláhúzott szövegekre kattintva új oldalak nyílnak meg.)
Elérhetőség Árak, méretek, prospektusok Képtárak Munkalehetőség Vissza a főoldalra
hu at hr cz de it ro rs sk uk pl ch


teli nádszövet

thonett anyag

Meglehetős a kavarodás elnevezések területén: rattan szövet, nád szövet, nád fonat, thonett anyag. A lényege a dolognak, hogy vannak úgynevezett teli (bal oldali kép) valamint lukacsos nádfonatok (jobb oldali kép).

A teli nádszövetek készülhetnek a rattan külső héjából, vagy a belsejéből. A rattan belsejéből készített szövet jól festhető, de nem túl erős. A külső héjból készült nádszövet lényegesen erősebb, felületét koptatni szokták, hogy könnyeben festhető legyen. A külső héjából készült rattan nádszövet jóval natúrosabb hatású sokkal erősebb, de pácolása kissé nehezebb, és számítani kell pácolásnál a natúros hatás erősödésére, mivel nem feltétlenül mindenhol teljesen egyenletesen fogja meg a pác.

Rattan fonatok közül a legismertebb a klasszikus lukacsos thonett anyag, melyet régen főleg székek ülőfelületéhez használtak. Ma főleg régi radiátorok eltakarására, térelválasztó, paraván és olyan szekrények ajtófrontjának készítéséhez alkalmazzák, ahol lényeges a szellőzés. Ez csak a rattan külső héjából készíthető. A terhelést rendkívül jól bírja, de festeni pácolni kifejezetten nehéz, mivel nem egyenletesen szívja a festéket. Shell lakkba, vagy beizen lakkba kevert színező anyaggal érdemes pácolni. Ajtókeretbe történő befeszítés előtt 2-3 óráig kell áztatni vízben, ettől megereszkedik és puha, könnyen alakítható lesz. Tűzőgéppel sűrűn hozzátűzve a fa kerethez akár házilag is felhelyezhető, vagy felsőmaróval bemart nútba szorítsuk be faragasztóval bekent peddig náddal. Az előbb felsorolt dolgok elkészítéséhez ide kattintva találhat tanácsokat, tippeket. A tonett székek ülőfelületének javításáról részleteket az aláhúzott szövegre kattintva társlapunkról tudhat meg. A termékek méreteit és árait ezen az oldalon lejebb találja meg.


Teli nádszövetek méretei árai

Termékkód minőség alapanyag Szál szélesség (mm) Tekercs szélesség (cm) Bruttó Ár Ft/m

RA-5-60

2

belső rész

5

60

3300

RA-5-60

1

belső rész

5

60

5600

RA-5-90-N

1

héj, koptatott

5

90

8700

RA-5-90

1

belső rész

5

90

11300

RA-3-60

2

belső rész

3

60

3000

RA-3-60

1

belső rész

3

60

4400

RA-3-90

1

belső rész

3

90

7800

Teli nádszövet

Teli nádszövet

A képen natúr 5mm széles szálakból készült tele nádfonat (rattan szövet) natúr színben kezeletlenül kapható. Létezik 3mm, illetve 5mm széles szálakból készült változat is.
Egész tekercs vásárlása (15,24m) esetén 10% kedvezmény és ingyenes postai küldés.
Kérjen ingyenes termékmintát postai úton tőlünk a könnyebb döntés érdekében.
Az anyaggal kapcsolatos szakmai tanácsokat ide kattintva tekintheti meg.

Másodosztályú árut akkor ajánljuk, ha közepes, vagy sötétebb színre pácolja a készterméket.
Natúros környezetben vállalhatóak a kisebb hibák. Ebben a másod osztályú termékben méterenként 2-5db olyan hiba található egyenletesen melyet ide kattintva láthat.


Lukacsos thonett nádfonatok méretei, árai

Termékkód Tekercs Szélesség (cm) Bruttó Ár Ft/m Szín Minőség

TH-1/2-45-N

45

4900

vaj

1.o

TH-1/2-45-s

45

5200

vaj

speciál

TH-5/8-45-D

45

3000

fehér

dekor

TH-1/2-50-s

50

 — 

vaj

speciál

TH-1/2-60-N

60

6000

vaj

1.o

TH-1/2-60-S

60

6800

vaj

speciál

TH-5/8-60-D

60

3800

fehér

dekor

TH-1/2-90-N

90

13200

vaj

1.o

TH-5/8-90-D

90

7400

fehér

dekor

Rattan nádszövet népszerű nevén thonett (tonett) anyag. Székek ülőfelületére, ajtófrontokra gyakran használják.

Lukacsos thonett

Klasszikus thonet anyag (nádfonat, rattan fonat). A tekercsből a kívánt hosszt vágjuk le. Egész tekercs vásárlása (15,24m) esetén 10% kedvezmény és ingyenes postai küldés.
A speciál minőség (a kód végén S betű van) és az 1 osztályú anyag (kód végén N betű) ránézésre azonos, különbség a teherbírásukban van. A speciál minőség való székjavításhoz. A mintázat ismétlődése 1/2 illetve 5/8-ad col, melyet a kódból tud kiolvasni.
A dekor minőség fehér színű, ritkább (5/8") mintázatú. A szálak toldása nem ragasztott, hanem kötött. Az alapanyaga kevésbé egyenletes minőségű, de vállalható, árban pedig lényegesen kedvezőbb.
Az anyaggal kapcsolatos szakmai tanácsokat ide kattintva tekintheti meg.
A Superior anyagot ide kattintva tekintheti meg. A Dekor és a Superior anyag egy fotón az alábbiakban látható. A Dekor anyagról részletes fotót itt tekintheti meg.


A peddignáddal lehet a thonett anyagot beszorítani a nútba. Az anyag annyira hajlékony, hogy görcsöt lehet rá kötni.

A peddig nád segítségével lehet a thonett anyagot a nútba beszorítani. Az anyagra könnyen görcsöt is köthetünk annyira hajlékony. Keresztmetszete ék alakú. Méret 5mm*6,7mm (a 6-os maró után jó vele dolgozni) Ára 300-Ft/m nagyobb tétel esetén 12.000-Ft/kg (1kg=105m).


A fenti alapanyagokból (mivel mi is szeretjük kézben tartani a dolgokat) kérésre díjmentesen mintát küldünk. Amennyiben megnyeri tetszését postai utánvétellel is szállítunk, ennek díja 1550-Ft. Csomagolási díjat nem számítunk fel.

A tele nádfonatnak vastag (5mm) és vékony (3mm) széles szálakból font fajtája van. Az anyag vastagsága mindhárom esetben 1,5mm. Leggyakoribb felhasználásuk: tolóajtó, szekrényajtó betétanyag, falvédő, térelválasztó, paraván. Natúr kivitelben kapható. Könnyen festhető, pácolható. A vastag szálú nádfonat mögé farost lemezt vagy egyéb merevítőt kell helyezni, ha ajtóbetétanyagnak használjuk és célszerű arra előzetesen felragasztani.

Minden feltüntetett ár Bruttó kiskereskedelmi ár. Amennyiben Ön viszonteladó, asztalos, lakberendező a részletekért kérjük hívjon telefonon minket.Naturtrend Impex Kft
6771 Szeged, Viola u. 1.
Natúr nádfonatok, nádszövetek, tonett anyagok, lukacsos nádszövetek ajtóbetétanyagnak, tolóajtókba, szekrényajtókba.
Türeinleger aus Rattan, Thonet Geflecht
Španjolska trska za tonet stolice i radijator maske. Ratan za dekoraciju.
ratan, košíkářská třtina, lehko tvarovatelný ratan, thonet
Türfüllmaterial aus Rattan, Rohrgeflecht, Thonet Geflecht
Vari tipi di tessuti di giunco (ratan) e paglia di Vienna in rotolo e midollo di giunco in vendita.
Paie de Viena, impletituri rattan, miez de rattan in sul disponibil en-gros si en-detail.
Trska za tonet stolice , popravka oštećene španske trske i ratan za nameštaj.
ratanová trstina, ratanová ozdoba dverí, pletená trstina, ratanové tkanivo, ozdoba skriní
open cane webbing, rattan, woven cane panelling, sheet cane, tonett, rattan for door panel, webbing of furniture
Türeinleger aus Rattan, Thonet Geflecht

Google+ oldal cime